Нудура Проекти в Детайли - Washington Office

Енергийноефективен офисен комплекс печели престижна награда


Groen Construction получава награда за 3-етажнaта си офисна сграда Washington Street Office в Рочестър, САЩ. Сградата е проектирана да покаже красотата, ефективността на строителни разходи, енергийната ефективност и комфорта на изолационните кофражни форми (ICF). Завършена през май 2014 г., средната месечна консумация на енергия за първата пълна година на експлоатация, включително бойлерите за питейна вода, излиза на $431!

Общо, за сградата са използвани 1895квм форми, включително 530квм, използвани за вътрешни стени. Собственикът на строителната фирма - г-н Гроен казва: "Като координирахме голяма част от строителния ни процес, за изграждането на основата и ICF стените, успяхме да издигнем сградата за 5,5 месеца и изцяло завършим за 9 месеца.” Като инсталацията на изолационните форми отнема 60 дни.

Проектирането и строителството е ръководено от Groen Construction, Inc., които изпълняват ролите на архитект, главен изпълнител, инсталатор на ICF и собственик на част от сградата. Фирмата започва да строи с изолационни форми (ICF) през 2001г., след като се запознават с този тип строителна система на Международното изложение за строителни материали в Атланта.

Няколко години след това, фирмата построява 9 000 квадратни метра за клиент, който е толкова впечатлен от бързината и качеството, че става също инвестиционен партньор в офисната сграда в Рочестър. "Нашата цел в Groen Construction беше да си построим офисна сграда и да можем да покажем реално икономическата ефикасност, енергийна ефективност и комфорта на използването на ICF за търговско строителство", казва Фентън Гроен, президент на компанията. Нудура формите са избрани още при изготвянето на проекта. Преди години, при строежа на местната противопожарна станция, Groen Construction извършва първата инсталация на Нудура формите. "Докато приключихме с този проект, ние бяхме изцяло убедени, че ще използваме и впоследствие изолационните форми на Нудура, заради отличния продукт и отличното обслужване", казва Гроен.

Проектирана и изградена е голяма подпорна стена, която помага за изравняването на строителната площадката и предоставя място за 560квм подземно ниво за паркинг и ситема за събиране и пречистване на дъждовната вода. В сутерена и на първия етаж са използвани 8” (20см) ICF Нудура форми, заради високото натоварване на стените и дългите носещи греди. Повечето други външни стени са от 6-инчови (15см) ICF форми. "С това креативно приложение успяхме да се възползваме от 2510квм строителни площи в нашия имот и 78 паркоместа на площ от 4450квм", казва Гроен.

Триетажната сграда е построена в класически пропорции и е завършена с бежово акрилно шпакловане. Радиална завеса от стъкло, издигаща се на височина 9 метра, подчертава входа. Цялата външна конструкция, включително 3,4м подземни стени до билото на покрива, както и стълбищата и асансьорната шахтата, са изградени с Нудура форми. Фентън Гроен казва, че използването на ICF за стълбищата и шахтата на асансьора е спестило повече от 30% строителен материал, елиминирало нуждата от отделен екип от зидари и гарантирало, че стълбищните и асансьорните конструкции няма да нарушат графика.

"Тази сграда е проектирана и разработена, за да демонстрира ефективността на разходите на ICF строителството на нашите клиенти ", обяснява Гроен. "По този начин конкретно помолихме нашия екип по проектиране и инженеринг да оцени всички аспекти на конфигурацията и конструкцията на Нудура формите, за да увеличи максимално ефективността на строителните разходи, без да компроментира производителността."


Тип обект: Офисна сграда

Регион: Рочестър, Ню Хемпшир, САЩ

РЗП (етажи): 2518 квм

Изполазвани Нудура форми: 1895 квм

Време за цялостно строителство: 260 дни

Време за инсталация на Nudura форми: 56 дни

Други Нудура проекти в детайли