Нудура Проекти в Детайли - Augustus Plaza

Енергийноефективен офисен комплекс печели престижна награда


Този триетажен офисен комплекс от 5700 квм и 17м височина в Тексас е уникален по няколко причини. За изграждането на сградата са използвани ИЦФ форми не само за външните стени (4440 квм), но и за колоните и трегерите, както и част от вътрешните стени (1300 квм). Използвани са Нудура 8" (200мм) форми за външните стени и 6"(150мм) за вътрешните стени. За изграждането на стълбищните клетки, асансьорните шахти, сървърната стая и помещението за генератор, както и преградните стени на гаража са използвани новата Нудура ONE серия от 6 инчови форми. Нареченa "Augustus Plaza", сградата печели няколко награди за дизайн и енергийноефективна офисна сграда.

Две от основните причини дизайнерът и собственик да избере изолационните форми са способността им да устоят на всякакви природни бедствия, както и високата им енергийноефективна характеристика. Според данни събрани след построяването на сградата през 2013, се установява, че термоформите са допринесли за намаляването на енергийните разходи за климатизация с 30%.

Фасадата на сградата е покрита с полирани каменни плочи, предварително оразмерени, което изисквало от строителите изключително висока степен на точност на цялата сграда. Особено важно е било точното разположение на прозорците и абсолютно правите ъгли, тъй като и най-малкото разминаване би си проличало при отраженията в перфектно полираните каменни плочи. Друга уникална архитектурна особеност е масивната двуетажна еркерна конструкция от офисна площ, издадена над главния вход под ъгъл от 45 градуса. Укрепено само с една единствена тънка бетонна колона, това поразително архитектурно разнообразие е значително конструктивно инженерно предизквикателство, но напълно изпълнимо с термоформите на Нудура.

Сградата печели трето място на ежегоднопровеждания престижен конкурс "ICF Awards" за "Офисна сграда" на годината, изградена с изолационни форми с оставащ кофраж.


Тип обект: Офисен комплекс

Регион: Тексас, САЩ

РЗП (етажи): 5700 квм

Изполазвани Нудура форми: 5740 квм

Време за цялостно строителство: 410 дни

Време за инсталация на Nudura форми: 110 дни

Други Нудура проекти в детайли