Нудура Проекти в Детайли - Оаху, Хавай

Еднофамилна хавайска къща с басейн


Aloha! Къщата Макики е в района на Макики, Оаху и е изградена в район с висока опасност от наводнения и затова е построена върху 2,5м високи пилони. Къщата е построена на на три етажа като на първото ниво има гараж, на второто са разположени светлите помещения като дневна и кухня, а на най-горното ниво са спалните помещения. Къщата има фантастична гледка към брега и столицата Хонолулу. Всички стени са изградени с Нудура изолационни форми. С изолационните форми е изграден също и полувкопания и изключително добре изолиран басейн.

Пoрaди влажното време на Хаваите, мухълът е сериозен проблем. Този проблем е особено срещан при наветрените страни и в районите на Маука на Хавайските острови. Мухълът е изключително вреден за обитатели на сгради и жилища с мухъл. Те могат да страдат от алергии и могат да се разболеят (астма и белодробни кръвоизливи). ICF конструкцията решава този проблем с мухъл. Тъй като бетонните домове не съдържат дървесина или други материали съдържащи голямо количество водни молекули, която е като храна за мухъл, плесен и други токсични гъбички. Понякога проблемите с мухъл се срещат и в бетонни домове, но това се дължи на неправилния подбор на материалите за довършителни работи.

Освен голямата влажност, друга основна причина за избора на Нудура формите за къщата са силните земетресения на Хавайските острови. Земетресенията в Хавай са тясно свързани с факта, че островите са вулканични острови и през последните 150 години тектонски земетресения (с магнитут 6 до 8) причиняват сериозни щети на сгради и пътища и дори отприщват локални цунамита. Най-разрушителното земетресение в Хавай е на 2. Април 1868 като земетресението е с магнитут 7.9, разрушава повече от 1000 домове и образува цунами с височина 15 метра. Последното заметресение е през 15 Октомври 2006 на 170 мили (274 км.) южно от остров Оаху, но с магнитут 6.7. Земетресението причинява множество имуществени щети, наранявания, земни свличания, прекъсване на захранването в много райони и закъснения и отмяна на полети. Поради този факт на снимките могат да се видят солидните арматурни железа, заложени в конструкцията на къщата.

По време на строителния процес на тази хавайска къща, обектът е посещаван от архитекти и строителни инженери, за да видят този уникален екологичен и здравословен хавайски дом. Сградата е включена в строително предаване към местния телевизионен канал KITV 4 и е обявена като новата тенденция за строителство на сгради в Хавай.


Тип обект: Частна къща с басейн

Регион: Макики, Оаху, Хавайски Острови

Други Нудура проекти в детайли